subscribe

Waarom Curcuma comosa?

Curcuma comosa is een inheemse bloeiende plant, komende uit de gember familie. Het groeit in een groot deel van Azië. Curcuma comosa groeit in Thailand, Indonesië en Maleisië, en wordt op grote schaal geteeld in de noordelijke provincies van Thailand, zoals Petchaboon en Loei.

Zoals u al hebt gelezen kan aan dit kruid de naam gegeven worden van ‘wonderkruid’. Maar wat maakt dit kruid zo bijzonder, en waarom zijn de effecten op vrouwen zo gunstig voor hun welzijn en gemoedstoestand?

Curcuma comosa helpt vrouwen in een breed scala van omstandigheden …variërend van symptomen van de menopauze, premenstrueel syndroom, en na de zwangerschap. Bovendien moet men de cosmetische voordelen niet vergeten.

Naar de doeltreffendheid van de Curcuma comosa is onderzoek gedaan in studies naar haar potentieel als een vervanging voor Hormoon Suppletie Therapie (HST). De volgende tekst documenteert deze studie – Piyachaturawat P, S Ercharuporn, Suksamrarn A. oestrogene activiteit van Curcuma comosa extract in ratten. Asia Pacific Journal of Pharmacology. Asia Pacific Journal of Pharmacology. 1995a;10:121–126. 1995a; 10:121-126.

Deze studie, uitgevoerd in Thailand aan de gerespecteerde Mahidol Universiteit, onderzocht de effecten van het ruwe extract uit de wortel van Curcuma comosa op ratten. Resultaten toonden aan dat orale toediening van Curcuma comosa het uterien (baarmoeder) gewicht verhoogt en de glycogeen inhoud verbetert. Bovendien zorgt Curcuma comosa ook voor het effectief toenemen van de bindende estradiol in de baarmoederkernen. Dit wijst erop dat Curcuma comosa oestrogene eigenschappen heeft en goed kan functioneren als een vervanging voor hormoontherapie en gezien wordt als een betrouwbare manier om af te rekenen met de moeilijkheden tijdens de menstruatie en de menopauze.

Sign Up Today

Subscribe to our newsletter: